D2 Digital Wideband O2 AFR Gauge vraagje

Forum voor Technische vragen over Amerikaanse auto's.
Post Reply
FritsVrolijk
Posts: 1040
Joined: Sat May 06, 2017 7:19 pm

D2 Digital Wideband O2 AFR Gauge vraagje

Post by FritsVrolijk » Fri Dec 01, 2017 4:59 pm

Hoi hoi


Even een vraag over dit ding APSX V2 Anti-Glare D2 Digital Wideband O2 AFR Gauge


Als ik deze aanschaf kan ik dan me Carb goed afregelen ook als hij stationair loopt


Of zijn er nog andere simpele tools om het thuis een beetje fatsoenlijk aftestellen

Me motor loopt niet naar me zin stationair en wil dat gekloot opgelost hebben motortje moet netjes lopen


Iedereen een super weekend daar :thumbs:

MotiV8
Posts: 973
Joined: Thu Sep 08, 2005 9:25 pm

Re: D2 Digital Wideband O2 AFR Gauge vraagje

Post by MotiV8 » Fri Dec 01, 2017 6:19 pm

Dit is eigenlijk wel de manier om je motor in elk toerengebied af te stellen, remlucht sproeiers ( top gebied) hoofsproeiers ( midden gebied) en stationair sproeiers ( die doen tot 1/3 van het toerengebied mee).
Ik gebruik zelf de Innovate systemen LC1 & LC2 maar dit is vergelijkbaar.

Wil je alleen stationair afstellen, dan heb je aan een een vacuüm meter genoeg. Co stelschroef afstellen tot hoogste vacuüm, dan zou het blok nagenoeg stil moeten staan, zoals mijn leraar vroeger zij, je zou een gulden op z'n kant moeten kunnen zetten op het luchtfilter, dan loopt het blok goed.
in de praktijk met de huidige brandstof is dat wel een uitdaging.

FritsVrolijk
Posts: 1040
Joined: Sat May 06, 2017 7:19 pm

Re: D2 Digital Wideband O2 AFR Gauge vraagje

Post by FritsVrolijk » Fri Dec 01, 2017 10:06 pm

Bedankt Motiv8


Er is een vacuum meter onderweg als hij binnen is eens kijken hoe zoiets werkt


En een co stelschoef zit dat opeen BIgblok v8 met Edelbrock ????

Ben er wel achter dat me chokeklep verder open moet met koude start het lijkt nu wel een diesel die zonder voorgloeien aanslaat te erg

We gaan verder rommelen tot het goed komt

gert
Posts: 2782
Joined: Sun Mar 28, 2004 7:03 pm

Re: D2 Digital Wideband O2 AFR Gauge vraagje

Post by gert » Sat Dec 02, 2017 6:48 pm

als je toch op lpg gaat rijden zou ik me al die moeite en kosten besparen.
met name edelbrock carbs zijn niet echt handig af te regelen, meestal zit de verkeerde op een motor.

FritsVrolijk
Posts: 1040
Joined: Sat May 06, 2017 7:19 pm

Re: D2 Digital Wideband O2 AFR Gauge vraagje

Post by FritsVrolijk » Sat Dec 02, 2017 8:03 pm

Oke bedankt Gert op mijn 454 zit een 1407 Edelbrock weet jij of dat oke is


Ben er wel achter nu dat ik maandag ff me choke moet afstelen hij loopt zo klote als hij koud is te erg


Denk dat de chokeklep wat meer open moet staan zodra hij warmer wordt gaat hij beter lopen


Ja nu ik me kenteken straks heb moet ik een serieus gaan nadenken over Lpg wil wel onderbouw en een 425 mixer

gert
Posts: 2782
Joined: Sun Mar 28, 2004 7:03 pm

Re: D2 Digital Wideband O2 AFR Gauge vraagje

Post by gert » Sat Dec 02, 2017 9:58 pm

geen idee of dat een goede is, maar hij hoort er zeker weten niet op.

dat serieus nadenken slaat vanzelf om in DOEN, wanneer je 5 maal benzine getankt hebt.

dan kun je die edelbrok wel weer verkopen.

FritsVrolijk
Posts: 1040
Joined: Sat May 06, 2017 7:19 pm

Re: D2 Digital Wideband O2 AFR Gauge vraagje

Post by FritsVrolijk » Sat Dec 02, 2017 10:15 pm

Denk ook dat het Lpg gaat worden hoor


Een 454 Blok loopt ook super mooi op Lpg ga me er nog in verdiepen als ik zover ben


En natuurlijk proberen zelf de boel in te bouwen om het betaalbaar te houden


We komen er nog op terug

Thanks Gert

gert
Posts: 2782
Joined: Sun Mar 28, 2004 7:03 pm

Re: D2 Digital Wideband O2 AFR Gauge vraagje

Post by gert » Sat Dec 02, 2017 11:14 pm

een goeie inbouwer is Agatech in mourik.
je zou het met hun kunne regelen dat je van hun de set koopt, zelf inbouwt, en dat zij de G op kenteken verzorgen.

je kan wel es bij mij langskomen om te zien en voelen wat een 425 mixer zonder carb. eronder op een bigblock doet.

FritsVrolijk
Posts: 1040
Joined: Sat May 06, 2017 7:19 pm

Re: D2 Digital Wideband O2 AFR Gauge vraagje

Post by FritsVrolijk » Sat Dec 02, 2017 11:24 pm

Lijkt me leuk Gert dan kan ik gelijk ff kijken hoe het allemaal zit bij jou


Moet eerlijk zeggen dat ik een 425 mixer op Ebay heb gezien voor een mooie prijs geloof iets van 200dollar


En weet ook een gasboer die ook ouwe meuk keurt en niet zo moeilijk is


Woon je een beetje in de buurt van Utrecht of Rotterdam ??? niet dat het veel uitmaakt hoor je moet er wat voor over hebben

Zodra het weer wat warmer gaat worden ga ik aan nieuwe projecten beginnen het is me nu te koud in de Garage

Volgende week zal ik wel moeten klussen in de kou en dan fff niet meer

Bedankt voor je hulp zover :thumbs:

gert
Posts: 2782
Joined: Sun Mar 28, 2004 7:03 pm

Re: D2 Digital Wideband O2 AFR Gauge vraagje

Post by gert » Sun Dec 03, 2017 9:34 am

zo,n mixer kun je misschien goekoper bij Sjak kopen, die heeft ze nog wel es.
en ik woon in bilthoven.

FritsVrolijk
Posts: 1040
Joined: Sat May 06, 2017 7:19 pm

Re: D2 Digital Wideband O2 AFR Gauge vraagje

Post by FritsVrolijk » Sun Dec 03, 2017 9:44 am

Goedemorgen Gert ik zal als ik project Lpg ga starten zeker Sjak vragen wat ik moet kopen en info los peuteren


We komen tzt een keer bij je kijken lijkt me leuk gaan we doen


Zo nu eerst koffie en een sigaretje om wakker te worden


Iedereen een fijne Zondag :thumbs:

Post Reply