460 met 425 loopt niet stagionair

Forum voor Technische vragen over Amerikaanse auto's.
Post Reply
71transam
Posts: 55
Joined: Wed Apr 18, 2012 9:04 pm

460 met 425 loopt niet stagionair

Post by 71transam »

Goedendag allemaal.

Ik heb sinds kort een lincoln mark 4.
Blok is de originele 460 met een 425 impco erop.
Alleen koud wil deze staigionair niet blijven lopen.
Starten is geen probleem, maar je met hem iets op toeren houden anders slaat hij af.
Eenmaal warm loopt ie prima.(ook stagionair)
Hoe kan ik dit verhelpen?

BVD.

mercury1970
Posts: 4023
Joined: Thu Oct 28, 2004 11:33 am

Re: 460 met 425 loopt niet stagionair

Post by mercury1970 »

Lambda sonde in uitlaat, air ratio meter in auto en fatsoenlijk afstellen, mijn 351 loopt koud na 5 sec stationair.

Riviera Roy
Posts: 138
Joined: Fri Aug 16, 2019 5:32 pm

Re: 460 met 425 loopt niet stagionair

Post by Riviera Roy »

Dat probleem (als je het een probleem mag noemen) heb ik ook met mijn 455 Buick.
Het is nu gewoon zo dat je een choke mist.
Die heb je op benzine met een carberateur wel.
Ik houd even 30 seconden een klein beetje gas erop zodat die niet afslaat. Daarna rustig wegrijden en geen probleem.

muddy bandit
Posts: 560
Joined: Fri Feb 07, 2014 11:24 pm

Re: 460 met 425 loopt niet stagionair

Post by muddy bandit »

Meestal kun je op de hevel aan de kleppenplaat wel ergens een choke-/handgaskabel bevestigen zodat de motor koud wat hoger in toeren kan lopen zonder het gaspedaal te gebruiken.
Werkt bij m'n Wagoneer prima.

gert
Posts: 3289
Joined: Sun Mar 28, 2004 7:03 pm

Re: 460 met 425 loopt niet stagionair

Post by gert »

inderdaad, een handgas kabeltje is de oplossing, of hoger stationair afstellen.
staat je stationair afstelling op de mixer wel goed? schroef indraaien = armer uitdraaien = rijker

mercury1970
Posts: 4023
Joined: Thu Oct 28, 2004 11:33 am

Re: 460 met 425 loopt niet stagionair

Post by mercury1970 »

TS is MIA....

Robin_Chevelle
Posts: 598
Joined: Mon May 04, 2009 1:56 pm

Re: 460 met 425 loopt niet stagionair

Post by Robin_Chevelle »

Heb bij mijn 383 die ook met een impco 425 loopt een high idle solenoid erop gezet, met een temp.voeler tussen de kachel slang.
Ideaal, altijd verhoogt toerental totdat de boel een beetje warm is.

Riviera Roy
Posts: 138
Joined: Fri Aug 16, 2019 5:32 pm

Re: 460 met 425 loopt niet stagionair

Post by Riviera Roy »

Robin_Chevelle wrote:
Mon Nov 16, 2020 8:40 pm
Heb bij mijn 383 die ook met een impco 425 loopt een high idle solenoid erop gezet, met een temp.voeler tussen de kachel slang.
Ideaal, altijd verhoogt toerental totdat de boel een beetje warm is.
Klinkt inderdaad ideaal.
De solenoids zijn vrij gemakkelijk verkrijgbaar, maar hoe sluit ik dat aan op een temperatuur sensor???
Kun je dat uitleggen of laten zien wat je tussen de koelslang hebt zitten?

Ik zou dat er bij mij ook wel op willen bouwen.

Robin_Chevelle
Posts: 598
Joined: Mon May 04, 2009 1:56 pm

Re: 460 met 425 loopt niet stagionair

Post by Robin_Chevelle »

Riviera Roy wrote:
Wed Nov 18, 2020 7:40 pm
Klinkt inderdaad ideaal.
De solenoids zijn vrij gemakkelijk verkrijgbaar, maar hoe sluit ik dat aan op een temperatuur sensor???
Kun je dat uitleggen of laten zien wat je tussen de koelslang hebt zitten?

Ik zou dat er bij mij ook wel op willen bouwen.
Heb via ali-expres een temp.meter met adapter voor een motorfiets gekocht. Gewoon een aluminium ding wat tussen de koelwater slang naar de kachel of verdamper komt. Heb toen eerst gereden en gemeten vanaf welke temperatuur hij lekker/netjes rond liep. Die dingen hebben een zender aansluiting van M10.
Bij winparts heb ik topran 1201500 zendertje gekocht en erin geschroefd. (er is er ook 1 die wat kouder al schakelt)
vervolgens een contact geschakelde plus draad naar de zender en van de zender naar de solenoid en het is klaar. ACDELCO 2142138 solenoid heb ik gebruikt (via rock auto).
Ja, ik moet even het gaspedaal intrappen zodat de solenoid activeerd, hij heeft de kracht niet om hem zelf open te drukken, maar wel meer dan genoeg kracht om hem open te houden.

gert
Posts: 3289
Joined: Sun Mar 28, 2004 7:03 pm

Re: 460 met 425 loopt niet stagionair

Post by gert »

knap geknutselt!

Riviera Roy
Posts: 138
Joined: Fri Aug 16, 2019 5:32 pm

Re: 460 met 425 loopt niet stagionair

Post by Riviera Roy »

Robin_Chevelle wrote:
Sat Nov 21, 2020 1:29 pm
Heb via ali-expres een temp.meter met adapter voor een motorfiets gekocht. Gewoon een aluminium ding wat tussen de koelwater slang naar de kachel of verdamper komt. Heb toen eerst gereden en gemeten vanaf welke temperatuur hij lekker/netjes rond liep. Die dingen hebben een zender aansluiting van M10.
Bij winparts heb ik topran 1201500 zendertje gekocht en erin geschroefd. (er is er ook 1 die wat kouder al schakelt)
vervolgens een contact geschakelde plus draad naar de zender en van de zender naar de solenoid en het is klaar. ACDELCO 2142138 solenoid heb ik gebruikt (via rock auto).
Ja, ik moet even het gaspedaal intrappen zodat de solenoid activeerd, hij heeft de kracht niet om hem zelf open te drukken, maar wel meer dan genoeg kracht om hem open te houden.
Bedankt voor de duidelijke uitleg en info.
Daar kan ik wel iets mee.

71transam
Posts: 55
Joined: Wed Apr 18, 2012 9:04 pm

Re: 460 met 425 loopt niet stagionair

Post by 71transam »

Iedereen bedankt voor de reacties en het advies.
Ga er eens mee aan de gang.

rene74monte
Posts: 4203
Joined: Wed Feb 20, 2008 9:06 pm

Re: 460 met 425 loopt niet stagionair

Post by rene74monte »

is met een T !

Post Reply